Hydro

Hydro har använt Analyste sedan 2018 för att hantera koncernens dagliga interna FX-handel, med fokus på FX-valutaväxlingar, FX-valutaterminer och FX-valutaswappar. 

Hydro grundades i Norge 1905 och är en norsk aluminiumleverantör och tillverkare av aluminiumprodukter. Företaget har 35.000 anställda i 40 länder som kombinerar lokal expertis, global räckvidd och oöverträffad kapacitet inom forskning och utveckling 

Jag rekommenderar Analyste särskilt till bolag med en centraliserad ekonomiavdelning som vill förenkla och effektivisera valutahandeln inom koncernen.

 

Sten Arne Rødser, FX manager at Hydro

Hydro
Utmaning

Hydro ville underlätta hanteringen av sin dagliga interna valutahandel med fokus på FX spot, FX forward och FX swappar.

 
Lösning

Med automatisk marknadsprissättning av transaktioner och ett automatiskt STP-gränssnitt till Hydros treasury- och cash management-system, har resurser frigjorts för att fokusera mer på övervakning och hantering av externa valutarisker.

 

Hydro har använt Analyste sedan 2018

 

Hydro grundades i Norge 1905 och är en norsk aluminiumleverantör och tillverkare av aluminiumprodukter. Företaget har 35.000 anställda i 40 länder som kombinerar lokal expertis, global räckvidd och oöverträffad kapacitet inom forskning och utveckling. Förutom produktion av primäraluminium, valsade och strängpressade produkter och återvinning utvinner Hydro även bauxit, förädlar aluminiumoxid och genererar energi. Det gör Hydro till det enda 360°-företaget i den globala aluminiumindustrin. 

Hydro har använt Analyste sedan 2018 för att hantera koncernens dagliga interna FX-handel, med fokus på FX-valutaväxlingar, FX-valutaterminer och FX-valutaswappar.

Enligt Hydro har Analystes lösning utmärkt sig för sin användarvänlighet och har effektiviserat företagets interna valutahandel. Dotterbolagen har varit mycket nöjda med användarvänligheten, särskilt för nya användare. Med automatisk marknadsprissättning av transaktioner och ett automatiskt STP-gränssnitt till Hydros treasury- och cash management-system, har resurser frigjorts för att fokusera mer på övervakning och hantering av externa valutarisker.

Hydros FX-chef Sten Arne Rødser rekommenderar Analyste särskilt till bolag med en centraliserad ekonomiavdelning som vill förenkla och effektivisera valutahandeln inom koncernen.